< Tornar

VERSIONS BARBARES. Muntanyes del Canigó

Internet

VERSIONS BARBARES. Muntanyes del Canigó

10 minuts, 2014

La Barbara Van Hoestenberghe és flamenca, de Bèlgica. Amb la seva gravadora i la seva furgoneta recórre Catalunya buscant cançons populars infantils. Així coneix gent, petits i grans, que li ensenyen les cançons i després ella, amb el seu estil inconfusible i acompanyada de grans músics, en fa la seva versió bàrbara.
En aquest capítol descobrirem la cançó de Muntanyes del Canigó:

La Barbara fa estona que condueix i hi ha una muntanya nevada que no para de veure i que li està robant el cor.
Per la ràdio de la furgoneta sent una melodia extraordinària, es diu Muntanyes del Canigó. Troba una noia a la carretera que li rebel·la que aquella muntanya que veu no és cap altra que el Canigó.
La Barbara, emocionada, decideix buscar algú que li canti la cançó i recorda que a la ràdio han dit que hi ha un poble, Riudaura, on l’endemà comença un festival on la gent canta des dels balcons!
Després de passar la nit al mig de la muntanya, posa rumb a Riudaura. Allà troba un home que des del balcó li canta la cançó del Canigó amb una nova versió, el segueixen tres dones que surten al balcó de baix, i finalment, un altre home tres cases més enllà. La Barbara els grava a tots. Ja ho té, demà vol pujar al Canigó per inspirar-se i fer la VERSIÓ BÀRBARA de Muntanyes del Canigó!