TREBALL EN DESENVOLUPAMENT

EL SALT
Llargmetratge documental
L’estiu de 2021, Scott ha vingut a Barcelona des de Nova York. Ve de visita amb la seva dona Kaili i la seva filla Lucy. Arriben a la Piscina Municipal de Montjuïc. Un cop dins, vol saltar des de la plataforma de 10 metres. El responsable s’hi nega, però després de parlar-hi una estona, li permet l’accés. Scott puja a poc a poc. En arribar a dalt, fa una vertical, dubte una mica i, finalment, es llença.
Scott Donie, de l’equip dels EUA, va ser medalla de plata al salt de plataforma de 10 metres dels Jocs Olímpics d’estiu de Barcelona l’any 1992. Des de llavors, ara fa 30 anys, no havia tornat a aquesta piscina que el va veure triomfar.

LA BANDA QUE NO HAURIA D’EXISTIR
Sèrie i llargmetratge
El març de 2020, tres músics en la vintena sens efeina, es queden confinats a Barcelona. En adonar-se de tot el que han perdut, i per divertir-se, comencen a fer música a la seva terrassa utilitzant com a instruments el que troben per casa, una galleda de fregar, un teclat de joguina, una vella guitarra i pots de tota mena. Pugen les seves cançons a Instagram i ràpidament es converteixen en una sensació a Internet. En crear un nova cançó cada dia, desseguida tenen un contracte discogràfic amb Sony Music., concerts amb entrades exhaurides i una gira mundial planificada per al 2021. Estem seguint als nostres tres herois en aquest extraordinari viatge, d'una terrassa als escenaris del món.
Coproducció: Icon International i Minifilms TV.

QUÈ ET PASSA PEL CAP?
Programa TV
Programa d'entretenimient basat en la conversa entre un perruquer i el seu client, en tots els casos, un client menut d'entre 7 i 15 anys, que mentre es deixa tallar els cabells i fer-se looks divertits davant del mirall es desinhibeix i li explica allò que més li preocupa, el fa feliç i l'emociona. El centre dels capítols rau en els petits, ells són qui ens expliquen les històries. El mirall ens reflecteix tot allò que passa a la sala, on en primer pla tenim els nens i nenes i en un segon i més discret pla el perruquer que fa de conductor de la conversa i la fa més amena. Aquesta relació interpersonal entre nen i perruquer no es dona per finalitzada fins que els petits estiguin completament satisfets amb el resultat del seu nou look de cabell.
En cada un dels capítols s'entrellacen diverses històries de nens i nenes diferents. Coneixem què els passa pel cap als 5 petits, tots ells amb una problemàtica que els caracteritza; vides amb noves formes d'estructura familiar, problemes d'assetjament escolar (bullying), malalties, l'educació, la mort, el clima, i tot un ventall infinit de temes en què es veuen envoltats els nens i també la societat en general. Tot i que els protagonistes són menors, el públic objectiu d'aquest programa és tota l'audiència en general, perquè la família al complet pugui seure al sofà i entretenir-se.
Direcció: Marta Palacín
Producció executiva: Oriol Gispert

“LA ODISEA DE BRUNO”
Llargmetratge documental
Bruno Hortelano és l'home més ràpid d'Espanya. Al 2016 es va proclamar campió d'Europa i va ser semifinalista olímpic en els 200m llissos. Llavors, va succeir un fet inesperat: un accident de cotxe li va destrossar la mà i li va provocar lesions greus. Després de diverses operacions i una depressió, es va aixecar del llit amb un objectiu: guanyar l'or en el jocs Olímpics de Tokio 2020. Inicia la que serà la carrera més èpica i important de la seva vida. Però els vents bufen forts i en contra. Una pandemia mundial, es retrasen els jocs, més lesions, una altra forta depressió... Aquest és un viatge a contrarellotge i contra si mateix que parteix d'Ithaca cap l'Olimp. Aquesta és la seva Odissea personal.
Direcció i guió: Oriol Gispert
Director de fotografia: Oriol Bosch Castellet
VERSIONS BÀRBARES

“LES PETITES FORMIGUETES” (9’)
La Barbara Van Hoestenberghe és flamenca, de Bèlgica. Amb la seva gravadora i la seva furgoneta recórre Catalunya buscant cançons populars infantils. Així coneix gent, petits i grans, que li ensenyen les cançons i després ella, amb el seu estil inconfusible i acompanyada de grans músics, en fa la seva versió bàrbara.
En aquest capítol descobrirem la cançó de Les Petites Formiguetes:
La senyora Carme era mestra i ensenyava aquesta cançó a les seves alumnes. Ara, amb 90 anys, la canta per a la Barbara des de casa seva, a Bàscara.
La Carme li explica a la Barbara que la cançó té cinc estrofes però ella no les sap. La Barbara comença a buscar. Sent un home que la xiula a la barra d’un bar, el persegueix amb la furgoneta però se li escapa. Arriba al petit poble de Pontós, i allà una formiga li indica el camí a seguir per arribar a trobar la resta de les estrofes. L’Antonia, la dona de l’Antonio, li presenta les enormes antenes de la ràdio del seu marit, l’Antonio, un ex-camioner radioaficionat que farà una crida per l’emissora. Una nena respon i li canta a la Barbara les estrofes que faltaven. Ara ja ho tenim tot llest per a la VERSIÓ BARBARA de Les Petites Formiguetes!

“MUNTANYES DEL CANIGÓ“ (11’)
La Barbara Van Hoestenberghe és flamenca, de Bèlgica. Amb la seva gravadora i la seva furgoneta recórre Catalunya buscant cançons populars infantils. Així coneix gent, petits i grans, que li ensenyen les cançons i després ella, amb el seu estil inconfusible i acompanyada de grans músics, en fa la seva versió bàrbara.
En aquest capítol descobrirem la cançó de Muntanyes del Canigó:
La Barbara fa estona que condueix i hi ha una muntanya nevada que no para de veure i que li està robant el cor.
Per la ràdio de la furgoneta sent una melodia extraordinària, es diu Muntanyes del Canigó. Troba una noia a la carretera que li rebel·la que aquella muntanya que veu no és cap altra que el Canigó.
La Barbara, emocionada, decideix buscar algú que li canti la cançó i recorda que a la ràdio han dit que hi ha un poble, Riudaura, on l’endemà comença un festival on la gent canta des dels balcons!
Després de passar la nit al mig de la muntanya, posa rumb a Riudaura. Allà troba un home que des del balcó li canta la cançó del Canigó amb una nova versió, el segueixen tres dones que surten al balcó de baix, i finalment, un altre home tres cases més enllà. La Barbara els grava a tots. Ja ho té, demà vol pujar al Canigó per inspirar-se i fer la VERSIÓ BÀRBARA de Muntanyes del Canigó!

“EL CANT DELS OCELLS” (12’)
La Barbara Van Hoestenberghe és una noia belga fascinada per les cançons populars infantils catalanes. Amb la seva furgoneta i armada amb una gravadora i una guitarra elèctrica, la Barbara recorre el territori a la recerca de les versions més autèntiques que avis i néts li poden ensenyar. En aquesta ruta troba gent molt interessant i curiosa. Després d’enregistrar les versions, les amanirà amb el seu estil inconfusible i en farà una nova versió amb un videoclip molt especial.